Вицепремиерът Екатерина Захариева е в Будапеща за среща на първите дипломати

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева е в Будапеща за среща на първите дипломати
Коментари Харесай

Среща на първите дипломати на Вишеградската група и страните от Западните Балкани

Вицепремиерът Екатерина Захариева е в Будапеща за среща на първите дипломати на Вишеградската група и страните от  Западните Балкани. Акцент в разговорите  на външните министри ще бъдат  опциите за ускорение на процеса на  разширението на Европейския съюз.
Първите дипломати на Вишеградската група, Естония в качеството й на ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България, Румъния,  Словения и  Босна и Херцеговина ще обсъдят съответни образци за това по какъв начин би могъл да се развива самостоятелният развой на присъединение на страните от района. Срещата се провежда в  рамките на унгарското председателство на Вишеградската четворка.
Форумът във Будапеща бе предшестван от среща на министрите на външните работи от страните от Източния фланг на НАТО, където бе изразена подкрепа за евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани. Именно това е водещият външнополитически приоритет на българското държавно управление и предстоящото  председателство на страна ни на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР